Aktuality

 

Úhradu členských příspěvků  prosím provádějte na nový účet POSEC zřízený ČAS č. 2500452459 / 2010

 

Administrativa

  Rok 2014 sice nepatřil mezi ty. kdy by se uskutečnil rekordní počet akcí. přesto jej lze označit za vydařilý. Podobně jako v předešlých letech i v tomto roce bylo hlavní prioritou testování astronomické techniky a technické poradenství, zejména pak těsnější spolupráce s některými sekcemi České astronomické společnosti a technická a konzultační činnost ve prospěch ostatních členů ČAS. V tomto roce byla rovněž realizována série popularizačních akcí pro veřejnost a to v rámci příměstských táborů i specializovaných přednášek.

Rok je opět pryč a tak jako každoročně máte možnost si prohlédnout krátké ohlédnutí za uplynulým rokem. 

 

Zpráva o činnosti Přístrojové a optické sekce

 

Cíl činnosti v roce 2012

V roce 2012 bylo hlavní prioritou testování astronomické techniky a technické poradenství, zejména pak těsnější spolupráce s některými sekcemi České astronomické společnosti a technická a konzultační činnost ve prospěch ostatních členů ČAS. Během roku bylo zahájenoi druhé kolo projektu KYKLOP, který se setkal s velkým zájem a který pokračuje dosud. V tomto roce byla rovněž realizována série popularizačních akcí pro školy.

                  Jak se stát členem?

Je to velmi prosté :-). Člen POSEC musí být prvotně členem České astronomické společnosti (ČAS). Musíte proto vyplnit přihláškua být obeznámeni se stanovami ČAS. Jako domovskou (kmenovou) složku prosím napište POSEC (tj. Přístrojová a optická sekce).

 

Podkategorie